Viitor
pentru copii

vezi toate știrile

Alocatia de Hrana pentru copiii Hipoacuzici

Avand in vedere faptul ca orice copil hipoacuzic inscris in invatamantul de masa, fie el de stat sau privat, are dreptul la o indemnizatie de hrana conform art.26- ord.5574/07.10.2011, anexa 4 din Hotararea 1251/2005, impreuna cu alti parinti am trimis adrese catre scoli si alte institutii ale statului.

 

In urma adreselor trimise nu am primit niciun raspuns concludent, astfel incat impreuna cu alte mame ale unor copii hipoacuzici am decis sa cerem lamuriri. Am ajuns in audienta la dl. viceprimar al sectorului 4 si in urma discutiei avute cu domnia sa am reusit sa obtinem promisiunea de acordare a "alocatiei zilnice de hrana, a rechizitelor scolare, a cazarmamentului, a imbracamintei si incaltamintei" in cuantum egal cu cel asigurat copiilor aflati in sistemul de protectie a copilului.

 

Alocarea acestor drepturi se va realiza, incepand cu 01 iunie 2015, pentru toti copiii din sectorul 4 ai caror parinti vor solicita aceasta indemnizatie la unitatile de invatamant.

 

Pentru a beneficia de aceasta indemniatie, trebuie sa faceti demersuri catre unitatile de invatamant la care sunt inscrisi copiii. Incepand cu anul 2014 cuantumul acestei alocatii este de 16 lei pe zi. 

 

Pentru detalii suplimentare va rugam sa trimiteti un email la alice@asociatiasoniamaria.ro.

Asociatia Sonia Maria powered by Balistic Media