Viitor
pentru copii

Casa Koala

Casa Koala este primul centru din România de intervenție timpurie centrat pe familie si bazat pe criteriile reabilitarii auditiv-verbale. Acest centru a fost deschis cu sprijinul Cochlear A.G. reprezentat prin Viktorija McDonell, coordonator de reabilitare pentru Europa Centrală și de Est, ce a contribuit la mobilarea și utilarea centrului și a participat pentru o perioadă de 2 luni la activitățile centrului (octombrie-decembrie 2015) oferind instruire terapeutului angajat al centrului, urmând ca în primavara anului 2016 să revină pentru a evalua progresul și a oferi ghidare pentru urmatoarea perioadă.

 

Casa Koala este un proiect ce a pornit în urma experienței a două familii în drumul spre reabilitarea copiilor lor hipoacuzici. Cele 2 familii au avut drumuri diferite, dar au întâmpinat aceleași probleme pe care le întâlnesc majoritatea celor ce pornesc pe acest drum: lipsa unei direcții clare în reabilitare auditiv-verbală, încercari nenumărate de a gasi un terapeut potrivit pentru copilul lor, incertitudinea succesului metodelor aplicate precum și lipsa unui plan de lucru organizat care sa îi includă pe toți cei implicați în reabilitarea copilului: familie, terapeut, audiolog.

 

Programul pe care îl propunem include planuri personalizate pentru fiecare copil bazate pe resurse de reabilitare dezvoltate de-a lungul a 30 de ani de experiență din cazuri concrete de către Cochlear A.G., sesiuni săptămânale de lucru individual cu familiile și copiii, ghidare și consiliere personalizată și de asemenea urmărirea progresului folosind instrumente de evaluare certificate ce vor fi prezentate familiei periodic. Cel mai important element în programul propus de Casa Koala este implicarea familiei în procesul de reabilitare prin participarea la ședințe, explicarea fiecărui plan de lucru, oferirea de ghidare familiei pentru a aplica planul de lucru generalizat în viața de zi cu zi, toate acestea ducând la înlesnirea atingerii țelurilor propuse: Învățăm să ascultăm și să vorbim împreună!

Misiune și Viziune

 

Misiune

Casa Koala aduce în România un program nou de intervenție timpurie pentru copiii cu pierdere de auz. Misiunea noastră este de a îndruma și ghida familiile pentru a-și învăța copiii să asculte și să vorbească.

Misiunea noastră urmează patru principii de bază:

  1. Depistarea pierderii de auz și începerea reabilitării cât mai devreme posibil.
  2. Copiii mici hipoacuzici ce vor învăța să asculte și să vorbească vor avea oportunitatea de a devei membri activi al societății.
  3. Un parteneriat eficace între părinți și terapeut este cea mai bună cale prin care un copil cu pierdere de auz poate învăța să asculte și să vorbească.
  4. În achiziționarea limbajului verbal vom urma pașii dezvoltării normale, folosind planuri individuale pentru fiecare copil și familia sa.

 

Casa Koala își propune:

  1. Să atragă atenția asupra existenței problemei pierderii de auz, a importanței depistării precoce a acesteia și a necesității intervenției timpurii.
  2. Să ghideze, educe și susțină familiile copiilor cu pierdere de auz pentru ca aceștia să învețe să asculte și să vorbească.
  3. Să ofere un program ce urmărește dezvoltarea tipică a unui copil fără pierdere de auz.
  4. Să ofere parințiilor copiilor cu pierdere de auz oportunitatea de a se întâlni pentru a discuta și a socializa.
  5. Să devenim centru de referință pentru familiile copiilor cu probleme de auz din România.

Viziune

Copiii cu pierdere de auz pot învăța să asculte și să vorbească cu sprijinul familiei.

Contact: Telefon: 0746582302 (Alice Popa)

Email: casakoala@asociatiasoniamaria.ro

Asociatia Sonia Maria powered by Balistic Media